Росія приховує правду про здоров’я українських політв’язнів - Денісова

Росія приховує правду про здоров’я українських політв’язнів - Денісова

Укрінформ
Російська Федерація приховує правду про стан здоров’я утримуваних нею українців.

Про це заявила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова під час брифінгу в Москві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я констатую, що РФ приховує справжній стан здоров’я утримуваних українців. До жодного з них немає доступу незалежних гуманітарних організацій, а також Міжнародного комітету Червоного хреста. Ми не знаємо правди про їх здоров’я. Суперечливі заяви про стан здоров’я Олега Сенцова змушують думати, що його можуть примусово годувати, давати суміш, яка складається з незрозумілих і невідомих речовин. Ми не знаємо, який вплив цієї суміші на здоров’я і психіку. Саме тому я наполягала на доступі до Олега, щоб на власні очі побачити його стан здоров’я і яку допомогу йому надають. Від України ховають її громадян”, - наголосила Денісова.

Читайте також: МЗС вимагає від Росії пустити Денісову до українських політв'язнів

Вона також констатувала, що РФ порушує міжнародні конвенції з прав людини і власне законодавство, блокуючи доступ омбудсмена і консулів до політв’язнів.

Денісова підкреслила, що надані російським президентом гарантії щодо відвідання українським омбудсменом ув'язнених українців у Росії та в окупованому Криму, не були виконані.

Як повідомляв Укрінформ, український омбудсмен Людмила Денісова уже два тижні перебуває в РФ, виконала всі необхідні формальні процедури, але так і не отримала доступу до українців, ув’язнених у Росії.

Повний текст заяви Людмили Денісової читайте на сайті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-