Клімкін анонсував відкриття посольства Ірландії

Клімкін анонсував відкриття посольства Ірландії

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який 27-28 червня перебував з офіційним візитом в Ірландії, домовився про відкриття в Україні посольства Ірландії.

Про це міністр повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Візит до Ірландії запам'ятається багатьма моментами та результатами... Серед результатів поїздки - домовленість про відкриття незабаром в Україні посольства Ірландії", - зазначив Клімкін.

Він також додав, що Україна з Ірландією має історичний зв’язок, і важливі події обох країн відбувалися приблизно в один час.

"До прикладу, Декларація про незалежність Ірландії 1916 року була одним з перших документів, які переклали в УНР. Творці української Держави почерпнули з цього документа не тільки зміст, а й натхнення", - зазначив Клімкін.

Також міністр повідомив, що українська громада Ірландії багато робить для захисту України, підтримуючи наших військових та допомагаючи ветеранам.

"Найбільше мене емоційно зачепила історія одного з представників української громади Ірландії - Сергія. Він давно живе в Дубліні, працює водієм автобуса. Коли почалася війна і частину Донбасу окупувала Росія, він взяв відпустку та поїхав на фронт. Його друзів вразив цей вчинок і вони в офісі вивісили плакат з написом: "Сергій у відпустці. Поїхав захищати свою Батьківщину", - повідомив міністр.

Читайте також: Клімкін і Джонсон домовилися про координацію у питанні звільнення політв'язнів

Як повідомляв Укрінформ, візит відбувся після 12-річної перерви з часу останнього візиту до Ірландії міністра закордонних справ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-