Парубій прогнозує ухвалення ВР у липні апеляційного розгляду справ підсудних ВАС

Парубій прогнозує ухвалення ВР у липні апеляційного розгляду справ підсудних ВАС

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій розраховує, що в липні парламент ухвалить у цілому законопроект № 7441 «Про внесення змін до закону України «Про судоустрій і статус суддів» у зв'язку з прийняттям закону «Про Вищий антикорупційний суд», в якому передбачено врахування норми щодо апеляційного розгляду справ.

Про це він заявив у прямому ефірі з вашингтонської студії «Голосу Америки», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Справді є дискусії щодо поправки. І ми передбачаємо, що ця поправка може бути прийнята під час ухвалення в другому читанні одного із законів, який якраз і передбачає загальну судову реформу. Якщо буде рішення комітету, думаю, ми зможемо цей закон у другому читанні розглянути ще на цій сесії, тобто в липні», – сказав Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, 21 червня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №7441, яким пропонується врегулювати питання організації та діяльності Вищого антикорупційного суду та гарантій діяльності його суддів.

Того ж дня ВР ухвалила закон «Про утворення Вищого антикорупційного суду», яким запустила створення ВАС.

7 червня Рада ухвалила закон «Про Вищий антикорупційний суд», яким визначаються засади організації та діяльності Вищого антикорупційного суду, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їх діяльності.

Читайте також: В Україні набув чинності закон про утворення Антикорупційного суду

Згідно з законом, ВАС здійснюватиме правосуддя у кримінальних провадженнях щодо злочинів, віднесених до його юрисдикції (підсудності), а також шляхом здійснення судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у таких кримінальних провадженнях.

16 червня Президент Петро Порошенко заявив, що робитиме все можливе з метою створення Антикорупційного суду до початку передвиборної президентської кампанії у грудні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-