Підтримка України міжнародною спільнотою є колосальною - Президент

Підтримка України міжнародною спільнотою є колосальною - Президент

Укрінформ
Українська держава за останні чотири роки здобула колосальну міжнародну солідарність. Санкції проти Росії залишатимуться чинними, допоки не відбудеться змін в агресивній політиці Кремля. 

Про це написав на своїй сторінці у  Facebook Президент України Петро Порошенко.

"Міжнародна солідарність, яку за останні чотири роки здобула Українська держава, є колосальною. Ми маємо тверду і рішучу позицію підтримки України у контексті забезпечення відновлення суверенітету та територіальної цілісності України. Сформовано єдиний фронт боротьби з російською агресією", - йдеться у дописі Глави держави.

Він, зокрема, вказав на те, що міжнародні санкції проти Росії залишатимуться чинними, допоки не відбудуться зміни в агресивній політиці Кремля. 

"Адже цей виклик стосується не лише України, а всіх цивілізованих країн та Вільного світу, заснованого на повазі до міжнародного права та засадничих принципів демократії і свободи. Надважливим завданням є реалізація міжнародно-правової відповідальності Росії за завдану шкоду Україні в результаті збройної агресії", - зазначив Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, на саміті ЄС 28-29 червня у Брюсселі канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон поінформують лідерів про імплементацію Мінських домовленостей, до яких прив’язані європейські санкції проти РФ.

Читайте також: Тимошенко заявила про необхідність створення нової Конституції

Сьогодні на літній сесії ПАРЄ в Страсбурзі було прийнято резолюцію із закликом до Росії негайно звільнити всіх українських політичних в'язнів. За ухвалення резолюції проголосували 77 депутатів ПАРЄ, утрималися 15, жоден депутат не проголосував проти.

Тим часом прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що Італія на саміті ЄС наполягатиме на відмові від автоматичного продовження санкцій проти Росії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-