Порошенко закликає Раду якнайшвидше скасувати депутатську недоторканність

Порошенко закликає Раду якнайшвидше скасувати депутатську недоторканність

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликає нардепів якнайшвидше схвалити зміни до Конституції щодо скасування депутатської недоторканності, які мають набути чинності у 2020 році.

Про це він сказав під час виступу з нагоди дня Конституції біля пам'ятника Пилипу Орлику в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тиждень тому, 20 червня, Конституційний Суд прийняв відповідне рішення і схвалив президентський законопроект щодо змін до Конституції в частині недоторканності депутатів. Чекаю, що Верховна Рада, не зволікаючи часу, якнайшвидше прийме ці зміни до Конституції... Зараз дуже гарний час для цього рішення", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що у запропонованих змінах до Конституції щодо депутатської недоторканності передбачено, що вона буде знята з депутатів наступного скликання і починає діяти з 1 січня 2020 року.

Читайте також: Не можна змінювати Конституцію під конкретних осіб - Порошенко

"Не бачу жодних причин, щоб зволікати зі скасуванням депутатської недоторканності. Під час судової реформи ми скасували недоторканність суддів... Я впевнений, що така сама доля має чекати і на мої конституційні пропозиції щодо позицій про недоторканність депутатів", - сказав Порошенко.

День Конституції України щороку відзначається 28 червня на честь ухвалення Основного закону того ж дня 1996 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-