ПАРЄ сьогодні обговорить ситуацію щодо українських політв’язнів в Росії

ПАРЄ сьогодні обговорить ситуацію щодо українських політв’язнів в Росії

Укрінформ
ПАРЄ в рамках літньої сесії заслухає та обговорить доповідь про стан та умови утримання українських політичних в'язнів в Росії та Криму.

Автором доповіді є депутат від Литви, представник групи Європейської народної партії Емануеліс Зінгеріс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Російські лобісти намагаються всіма силами, якщо не завадити прийняттю резолюції, то пом’якшити її. Якщо зовні все виглядає досить тихо й спокійно, то, без подробиць, за лаштунками ситуація дуже напружена», - розповіло Укрінформу джерело в ПАРЄ, долучене до підготовки документу.

Після заслуховування доповіді та дебатів ПАРЄ прийматиме резолюцію. Попередній проект резолюції містить заклик до Росії безвідкладно звільнити всіх українських політичних в’язнів, до звільнення забезпечити повне дотримання їхніх прав, надати доступ до медичної допомоги та допустити до них представників міжнародних організацій та України.

Під час розгляду резолюції в сесійній залі ПАРЄ, окрім правок, вже внесених комітетом з правових питань та прав людини, до документа можуть бути внесені усні правки.

Читайте також: У ПАРЄ вважають, що влада Туреччини має скасувати надзвичайний стан в країні

Також сьогодні відбудеться закрите засідання Спільного комітету ПАРЄ-КМРЄ (Комітет міністрів РЄ – ред.), на якому серед інших питань розглядатимуться результати роботи ad hoc комітету. На засіданні виступатиме Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

Окрім того, сьогодні в ПАРЄ відбудуться дебати на теми «Забезпечення балансу між вищими інтересами дітей та необхідністю збереження сімей разом», «Примусове одруження в Європі», «Навмисне знищення та незаконна торгівля елементами культурної спадщини», «Автономність жінок в економіці».

Перед Асамблеєю сьогодні виступить міністр закордонних та європейських справ Люксембургу Жан Ассельборн, буде заслухано звіт про діяльність Бюро та Постійного комітету ПАРЄ.

Фото: Ellen Wuibaux/Council of Europe

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-