Парубій розповів, чого очікує від зустрічі Трампа з Путіним

Парубій розповів, чого очікує від зустрічі Трампа з Путіним

Укрінформ
Сполучені Штати послідовно виступають на захист суверенітету й територіальної цілісності України, і президент США під час запланованої зустрічі з російським лідером може надіслати йому чіткий меседж – припинити агресію.

Таке переконання висловив голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час прес-конференції в середу за результатами зустрічей у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Політика Сполучених Штатів Америки й президента США є дуже важливою для України", - зауважив спікер українського парламенту, відповідаючи на запитання про те, чого він очікує від запланованої зустрічі президентів США і Росії.

Парубій нагадав, що за президентства Дональда Трампа були прийняті ряд санкцій проти Росії, у тому числі на законодавчому рівні в Конгресі Сполучених Штатів. "Це був дуже сильний сигнал підтримки і України, і всього Вільного світу", - підкреслив голова Верховної Ради.

Читайте також: Помічник президента США домовився з Путіним про місце і дату зустрічі з Трампом

Він також висловив вдячність США за надання Україні летального оборонного озброєння. "Джавеліни" вже в Україні, і це дуже конкретний крок, який є дуже важливим для нас. Тому я думаю, що президент Трамп ніколи не відступить від ключових принципів для Сполучених Штатів Америки, захисту суверенітету й територіальної цілісності нашої держави", наголосив Парубій.

Спікер українського парламенту також висловив переконання, "що майбутня зустріч (президентів США і Росії – ред.) – це буде сигналом для Путіна зупинитися, а Путін розуміє тільки мову сили". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-