РФ має зрозуміти, що не все можна купити та не всіх можна залякати - Логвинський

РФ має зрозуміти, що не все можна купити та не всіх можна залякати - Логвинський

Укрінформ
Спроби Російської Федерації просувати свої інтереси в ПАРЄ через несплату внесків, залучення своїх лобістів не мають ефекту в ПАРЄ.

Про це заявив заступник голови української делегації в ПАРЄ, народний депутат Георгій Логвинський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Головне те, що РФ має зрозуміти, що не все можна придбати, не всіх можна залякати. Є люди, які будуть захищати. І саме тому, попри кошти, які вони вкладають в лобістів з метою збудувати Європу під себе, таку собі радянську Європу, навіть в цьому залі (ПАРЄ – ред.) їм це не вдається. Тому, коли ми воюємо за правду, ми знаємо, що переможемо», - сказав Логвинський.

Він наголосив на тому, що українська делегація відмовилася відвідати прийом, який організовує генсек РЄ Турбйорн Ягланд, через його заяви про необхідність економії коштів та доцільності повернення РФ, щоб вона почала сплачувати свої внески.

«Мета пана Ягланда - повернення Російської Федерації, мета ПАРЄ - зобов’язати РФ виконати міжнародні зобов'язання, в тому числі резолюції та рекомендації ПАРЄ по Україні», - наголосив він.

Читайте також: У Страсбурзі говоритимуть про "колонізацію Криму" Росією

Як відомо, українська делегація у Парламентській асамблеї Ради Європи відмовилася відвідати щорічний великий прийом у генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда. Голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв також наголошував на неприпустимості повернення російської делегації в Асамблею на тій підставі, що Раді Європи бракує коштів через несплату Росією обов'язково внеску. Він зауважував, що нині у ПАРЄ економія застосовується досить вибірково.

Бюджет Ради Європи на поточний рік становить 466 045 100 євро, частка Росії - 32 781 599 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-