Парубій сподівається, що Конгрес США ухвалить резолюцію про Голодомор цьогоріч

Парубій сподівається, що Конгрес США ухвалить резолюцію про Голодомор цьогоріч

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій обговорив зі співголовами Комісії з демократичного партнерства Палати представників Конгресу США Пітером Роскамом та Девідом Прайсом механізми підтримки інституційної спроможності українського парламенту.

Про це йшлося під час їхньої зустрічі в ході візиту Парубія до США, повідомляє сайт ВР

“Сторони обговорили механізми підтримки інституційної спроможності Верховної Ради в світлі спільного Меморандуму між Верховною Радою України та Конгресом Сполучених Штатів Америки, підписаного Головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм та Спікером Палати представників Конгресу Полом Раяном (підписано в червні 2017 року - ред.)”, - йдеться в повідомленні. 

Механізми підтримки інституційної спроможності парламенту передбачають, зокрема, залучення експертів зі США для опрацювання і вироблення рекомендацій щодо важливих реформ порядку денного українського парламенту.

Читайте також: Пам'ять жертв Голодомору вшанували у США керівники парламентів чотирьох країн

Також у ході зустрічі Парубій подякував, що конгресмени Роскам та Прайс за підготовку ними резолюції про те, що Голодомор визнається геноцидом українського народу. Голова Верховної Ради висловив сподівання, що ця резолюція щодо Голодомору буде ухвалена Конгресом цього року, адже це символічно - цього року весь світ вшановує 85 роковини Голодомору.

Як повідомлялося, Парубій 25 червня розпочав робочий візит до США, що триватиме до 29 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-