Euronest засуджує будівництво Nord Stream 2 та агресію РФ в Україні

Euronest засуджує будівництво Nord Stream 2 та агресію РФ в Україні

Резолюція
Укрінформ
Парламентська асамблея країн "Східного партнерства" та Європарламенту Euronest засудила будівництво газопроводу "Північний потік-2", а також агресивну політику Росії.

Про це йдеться у резолюції Euronest, сьома сесія якої завершилася у середу у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Асамблея висловила занепокоєння у зв’язку з розвитком газопроводу "Північний потік-2", який матиме негативний вплив на головну мету процесу диверсифікації енергопостачань, а відтак, підриватиме перспективу розбудови енергоефективної екосистеми", - заявили парламентарії.

Euronest в ухвалених резолюціях також засудила агресивну зовнішню політику Росії, яка спрямована на підрив територіальної цілісності України і Грузії.

Окрім цього одна із термінових резолюцій парламентської асамблеї була присвячена українським політичним в’язням, утримуваним у Росії, особливо Олегу Сенцову.

Читайте також: РФ зриває домовленості про "дзеркальний" допуск омбудсменів — Геращенко

Як відомо, "Північний потік-2" - це проект газопроводу з Росії до Німеччини в обхід України через Балтійське море. 51% акцій належить російському Газпрому. РФ хоче побудувати дві нитки газопроводу (до 55 млрд кубометрів газу на рік). Брюссель і Берлін обіцяють гарантувати транзит газу через Україну навіть після будівництва "Північного потоку-2". Водночас спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер вважає, що цей проект ставить Україну політично в більш вразливу ситуацію і називає його суто політичним.

5 квітня Верховна Рада України закликала світ не підтримувати будівництво російського "Північного потоку-2".

Як повідомляв Укрінформ, загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-