Ар'єв каже, що повернення Росії до ПАРЄ завершилося

Ар'єв каже, що повернення Росії до ПАРЄ завершилося "великим нічим”

Укрінформ
Робота аd hoc комітету ПАРЄ, створення якого у грудні минулого року фактично мало на меті створити передумови для повернення російської делегації в ПАРЄ, закінчилася без ухвалення рішення.

Про це за результатами засідання сказав голова української делегації Володимир Ар’єв, повідомляє кореспондент Укріформу.

«Ad hoc комітет закрив свою роботу. Він закінчився великим нічим. Ніякого рішення, зокрема про повернення Росії, звичайно, прийнято не було», - сказав Ар’єв.

За його словами, подальша робота триватиме щонайменше півроку.

«Це все відкладається на дуже довгий термін, як мінімум на півроку, тому що рішення, прийняте ad hoc комітетом – затвердити доповідь Ніколетті. Ми там внесли деякі поправки, які не рекомендують, не дозволяють, у принципі, зменшувати вагомість моніторингової процедури, а також чіпати правила Асамблеї – те, чого, власне, вимагає Російська Федерація», - пояснив голова української делегації.

Читайте також: Ар’єв: Повертати РФ до ПАРЄ через брак коштів – це торгівля принципами

Документ, затверджений за результатами роботи ad hoc комітету, процедурно далі буде переданий до Бюро ПАРЄ, засідання якого відбудеться в п’ятницю.

Як відомо, ПАРЄ позбавила делегацію Росії права голосу в січні 2015 року через її агресію проти України. 15 грудня минулого року на засіданні Бюро ПАРЄ в Парижі було створено аd hoc комітет "з питання ролі та місії Парламентської асамблеї", який фактично покликаний створити передумови для повернення російської делегації в ПАРЄ. Приїжджаючи на засідання аd hoc комітету, представники РФ неодноразово наголошували, що не збираються виконувати резолюції Асамблеї щодо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-