Чотири роки тримаємо оборону від спроб повернути Росію до ПАРЄ - Ар’єв

Чотири роки тримаємо оборону від спроб повернути Росію до ПАРЄ - Ар’єв

Укрінформ
Спроби, які здійснюються для повернення російської делегації, шкодять самій Раді Європи, послаблюють повагу до неї, ведуть до саморуйнації цієї організації через втрату довіри до неї.

Про це у Страсбурзі заявив голова української делегації ПАРЄ Володимир Ар’єв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вже майже чотири роки тримаємо оборону від постійних спроб повернути сюди Російську Федерацію. Якщо це робиться, то в результаті фактично, по-перше, виправдовує агресію РФ проти Грузії та України, відкриває двері щодо агресії проти інших країн, в т.ч. проти європейських. А організація, яка йде проти принципів, втрачає сили, повагу, якою вона користується, і це призведе до саморуйнації цієї організації через втрату довіри до неї», - зазначив Ар’єв. 

Він додав, що не ПАРЄ має відповідати вимогам Російської Федерації, а РФ треба змусити виконувати свої зобов’язання, які вона взяла на себе під час вступу до Ради Європи, зокрема щодо ситуації з Україною. 

Читайте також: У ПАРЄ пройдуть дебати щодо політв’язнів Кремля

Голова української делегації наголосив, що анексія Криму – це унікальний випадок, коли діючий член Ради Європи анексував територію іншого діючого члена Ради Європи.

Як відомо, у Парламентській асамблеї Ради Європи 28 червня відбудуться термінові дебати стосовно українських бранців Кремля на тему "Загрози здоров'ю та життю українських в'язнів у Російській Федерації та окупованому Криму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-