Президент ввів у дію рішення РНБО про зовнішньоекономічну діяльність ОПК

Президент ввів у дію рішення РНБО про зовнішньоекономічну діяльність ОПК

Укрінформ
Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо лібералізації зовнішньоекономічної діяльності українських підприємств оборонно-промислового комплексу.

Про це заявив на брифінгу у Києві секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Президент підписав Указ, яким введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо лібералізації зовнішньоекономічної діяльності українських підприємств оборонно-промислового комплексу”, - сказав секретар РНБО.

Він висловив переконання, що цей дуже важливий крок “значно посилить обороноздатність нашої держави і дасть сильний поштовх для розвитку української оборонної промисловості”.

“У першу чергу, Указ руйнує багатолітню монополію державних спецекспортерів. Відповідно до рішенням РНБО українські виробники оборонної продукції, зброї та військової техніки мають право без-будь яких посередників експортувати продукцію власного виробництва. За рішенням РНБО, імпорт дозволений для підприємств незалежно від їх форми власності, коли йдеться про закупівлю обладнання, продукції військового призначення для потреб власного виробництва, а також дозволено імпорт для приватних підприємств, які мають прямі дилерські контракти із закордонними виробниками озброєння та військової техніки”, - повідомив Турчинов.

Читайте також: РНБО оприлюднила список підсанкційних російських компаній і організацій

Він додав, що рішенням РНБО українським силовим міністерства і відомствам, у т.ч. Міноборони, дозволено мати прямі контракти і проводити без посередників закупівлю озброєння та військової техніки: “Без будь-яких посередників вони можуть закуповувати озброєння та військову техніку за межами України, коли це, безумовно, передбачено державним оборонним замовленням і відповідне озброєння та військова техніка не виробляється українськими виробниками”. 

Цим рішенням уряду доручено в стислі терміни внести відповідні зміни до своїх нормативно-правових актів з цього питання, а також терміново внести на розгляд Верховної Ради зміни до чинного законодавства щодо експортно-імпортної діяльності українських виробників ОВТ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-