З моніторинговим візитом в місцях несвободи нас мають чекати щодня - Денісова

З моніторинговим візитом в місцях несвободи нас мають чекати щодня - Денісова

Укрінформ
Виправданням тортурам не можуть служити жодні обставини, навіть стан війни.

На цьому наголосила уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова, повідомляє прес-служба офісу Уповноваженого.

"Виправданням тортурам не можуть служити жодні обставини: навіть, якщо це стан війни, чи загроза війни, внутрішня політична нестабільність чи будь-який інший надзвичайний стан. Кожна держава повинна вживати ефективних законодавчих, адміністративних, судових та інших заходів для попередження актів тортур на будь-якій території під її юрисдикцією", - зазначила Денісова.

За її словами, офіс омбудсмена в рамках реалізації функцій Національного превентивного механізму прагне робити усе можливе, щоб запобігти випадкам катувань та тортур щодо людини.

"Саме тому Людмилою Денісовою ініційовано створення Координаційної ради з питань реалізації національного превентивного механізму при уповноваженому Верховної Ради України з прав людини", - йдеться у повдіомленні.

Зазначається, що до складу такої ради увійдуть представники громадськості та представники центральних органів виконавчої влади, у підпорядкуванні яких перебувають місця несвободи.

Читайте також: Москалькова має, нарешті, дати чесну інформацію про стан Сенцова - Геращенко

"Ми наразі посилюємо роботу регіональних представництв уповноваженого, які будуть, зокрема, співпрацювати з громадськими моніторами у рамках механізму "Омбудсмен+". Це дасть можливість проводити більшу кількість візитів до місць несвободи. З моніторинговим візитом в місцях несвободи нас мають чекати щодня", - заявила Денісова.

Нагадаємо, щороку 26 червня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН у світі відзначається Міжнародний день на підтримку жертв катувань та тортур. Цей день проводиться з метою викорінення катувань і забезпечення ефективного функціонування Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-