Порошенко і Столтенберг обговорили підготовку участі України до Саміту НАТО

Порошенко і Столтенберг обговорили підготовку участі України до Саміту НАТО

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом телефонну розмову, під час якої обговорив питання підготовки до участі України в заходах у рамках Саміту НАТО у Брюсселі у липні 2018 року.

Про це інформує офіційне інтернет-представництво Президента України.

«Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що в розмові Президент висловив вдячність НАТО за послідовну та незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та солідарність у протидії російській агресії.

Зокрема, Порошенко поінформував Генерального секретаря про розвиток подій на Донбасі та наголосив на важливості розміщення на окупованій частині Донбасу багатонаціональних миротворчих сил під мандатом ООН.

Окрім того, Глава держави підкреслив, що Україна продовжує реалізацію курсу євроатлантичної інтеграції та реформування сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО та із залученням практичної допомоги Альянсу.

Також зазначається, що Генеральний секретар Альянсу привітав нещодавнє ухвалення Закону України про національну безпеку.

Читайте також: Порошенко розповів, які питання порушуватиме на саміті Україна-ЄС

Сторони також обговорили питання підготовки до участі України в заходах у рамках Саміту НАТО у Брюсселі у липні 2018 року.

Як повідомляється, Єнс Столтенберг запросив Президента України взяти участь у засіданні Північноатлантичної Ради НАТО на рівні глав держав та урядів, а також зустрічі високого рівня держав-учасниць та країн-партнерів миротворчої місії «Рішуча підтримка» в Афганістані.

Окрім того, Порошенко та Столтенберг закликали якомога швидше звільнити всіх українських заручників, які утримуються у в'язницях як на території Росії, так і на окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-