Порошенко підписав закон про утворення Антикорупційного суду

Порошенко підписав закон про утворення Антикорупційного суду

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон “Про утворення Вищого антикорупційного суду”.

Підписання документа відбулося на церемонії випуску студентів Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Фактично, крім прикінцевих положень, закон складається лише з двох статей. Стаття перша: утворити Вищий Антикорупційний Суд. Стаття друга: місцезнаходження, територіальна юрисдикція і статус визначаються законом про Вищий антикорупційний суд”, - підкреслив Порошенко.

Читайте також: Антикорупційний суд: Берлін похвалив Україну за мужність

Він також нагадав, що цей закон було підтримано парламентом у першому та другому читанні в “надзвичайно короткі терміни”.

Як повідомлялося, 7 червня Верховна Рада ухвалила закон «Про Вищий антикорупційний суд» і визначила засади організації та діяльності Вищого антикорупційного суду (ВАС) як вищого спеціалізованого суду у системі судоустрою, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їхньої діяльності, а також особливості проведення конкурсу на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

21 червня парламент згідно з вимогами Конституції ухвалив так званий “технічний” закон про створення Вищого антикорупційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-