Омбудсмен РФ зібралася відвідати у Києві дезертира Одинцова

Омбудсмен РФ зібралася відвідати у Києві дезертира Одинцова

Укрінформ
Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова планує під час поїздки в Україну відвідати кримського дезертира Максима Одинцова, який утримується в СІЗО Києва.

Про це повідомляє прес-служба російського омбудсмена.

"Москалькова 26 червня планує відвідати засудженого М.Одинцова, якого тримають у СІЗО м. Київ, який входить до складу списків, розроблених і переданих одне одному Уповноваженим з прав людини в Російській Федерації Т.Москальковою і Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Л.Денісовою", - йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що Москалькова "має намір зустрітися з російськими моряками з судна "Норд", які знаходяться на території України", а "наступним кроком планується паритетне відвідання інших громадян, які є у списках".

Читайте також: Посольство України просить ФСБ РФ дати можливість Денісовій відвідати політв'язнів

Як повідомлялося, 20 листопада СБУ заявила про затримання на кордоні з Кримом двох дезертирів, які після окупації півострова перейшли на бік російської армії. Затримані Одинцов та Олександр Баранов раніше служили в українській армії, проти них було відкрито кримінальне провадження. 

У лютому 2018 року суд у Києві засудив Одинцова до 14 років позбавлення волі за державну зраду і дезертирство, Баранова - до 13 років.

Одинцов не оголошував про вихід з українського громадянства, а паспорти, видані окупаційною "владою" Криму, Україна не визнає. Водночас Росія ідентифікує Одинцова як громадянина Росії, і на цій підставі Москалькова планує його відвідати.

Раніше, 25 березня, Держприкордонслужба України затримала в акваторії Азовського моря риболовецьке судно під прапором Росії. Прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактом виходу судна "Норд" із закритого Україною порту анексованої Керчі. 30 березня український суд арештував судно "Норд".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-