Київ чекає від партнерів тиску на РФ для звільнення політв'язнів - Клімкін

Київ чекає від партнерів тиску на РФ для звільнення політв'язнів - Клімкін

Укрінформ
Київ очікує від міжнародних партнерів, що вони розпочинатимуть будь-які переговори з РФ із вимоги звільнити окуповану українську територію та заручників.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін на спільному брифінгу з головою СБУ Василем Грицаком для представників дипломатичного корпусу щодо злочинів Російської Федерації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наш меседж полягає не у тому, що тортури українських політв'язнів і заручників стали насправді частиною російської реальності, як це було за часів Сталіна або навіть раніше. Нам від вас потрібне не просто співчуття до наших хлопців. Від вас нам потрібно, щоб кожні переговори з росіянами - чи то на політичному рівні, чи то на рівні громадянського суспільства, - або будь-які інші контакти, які ви матимете у майбутньому, просто починалися з одного питання - Росія має піти з України і має звільнити політичних в'язнів і заручників", - сказав Клімкін

Читайте також: Україна готова на будь-які кроки для звільнення заручників у РФ - Клімкін

Він додав, що ці вимоги української сторони легше зрозуміти на політичному рівні, але важливо відчути особливу емоцію, оскільки йдеться про особисті історії кожного політв'язня чи заручника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-