Україна послідовно працює, аби російських військ у Придністров'ї не було - Клімкін

Україна послідовно працює, аби російських військ у Придністров'ї не було - Клімкін

Укрінформ
Україна послідовно працює над тим, аби російські війська були виведені з Придністров'я.

Про це заявив на брифінгу в суботу в рамках робочого візиту на Львівщину міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми послідовно працюємо над тим, щоб російських військ  у Придністров'ї не було", - сказав Клімкін. 

Він зазначив, що через присутність російських військ Придністров'я перетворилося на "суміш Росії з Радянським Союзом", а цією особливою, у  тому числі у ментальному сенсі,  зоною реально керує ФСБ. 

"Там невідомо, скільки чого через кордон іде. Разом з молдовською стороною ми будемо послідовно працювати, щоб реально все було прозоро і всім зрозуміло. Тому послідовна лінія - все, що ми робимо у форматі 5+2, все що ми робимо в рамках ООН, - Придністров'я має стати повноцінною частиною Молдови і в політичному, і в економічному сенсі, і в  сенсі ментальному", - підсумував Клімкін.  

Читайте також: Кишинів подякував Україні за підтримку резолюції ООН щодо Придністров'я

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна Асамблея ООН 22 червня  більшістю голосів прийняла Резолюцію про виведення іноземних військ із території Республіки Молдова, що вимагає припинення нелегального перебування російського контингенту в Придністровському регіоні Молдови. Співавторами резолюції стали Молдова, Канада, Естонія, Грузія, Литва, Латвія, Румунія і Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-