Держсекретар МЗС ФРН у Москві говорив про Крим і Донбас

Держсекретар МЗС ФРН у Москві говорив про Крим і Донбас

Укрінформ
Державний секретар у справах Європи МЗС ФРН Міхаель Рот нагадав російському громадянському суспільству про Крим і Донбас.

Текст його виступу на зустрічі з представниками громадянського суспільства РФ розміщений на сайті відомства.

«Анексією Криму, що суперечить міжнародному праву і втручанням у східній Україні Росія відмовилася від порядку, про який ми домовилися в Заключному акті Гельсінської і Паризької хартій. Разом з нашими партнерами з ЄС ми будемо і надалі чітко виступати проти цих порушень міжнародного права з боку Росії і масових порушень прав людини», - заявив Рот.

Читайте також: МЗС Німеччини назвало російську пропаганду викликом всій Європі

При цьому він відзначив важливість залишатися в діалозі, говорити один з одним, а не один про одного, особливо в такі важкі часи. «Тільки в діалозі ми можемо чітко сформулювати перед Росією наші очікування, що стосуються східної України або режим у Сирії», - додав держсекретар.

Він також вказав на небезпеку зростання націоналізму по всьому світу і нетерпимості різного роду і закликав до нульової толерантності до таких проявів як ксенофобія, гомофобія, антисемітизм і ісламофобія. Він засудив навішування ярликів типу «іноземні агенти».

Рот знаходиться в Росії зі своїм першим візитом 21-23 червня. У Москві він проводить політичні переговори із заступником міністра закордонних справ Олександром Грушко і парламентаріями для обговорення питань німецько-російських відносин, відносин Росії з ЄС та питань євроатлантичної безпеки. У центрі уваги поїздки зустрічі з представниками російського громадянського суспільства. Ще одним напрямком поїздки є співпраця з увічнення пам'яті жертв нацизму в колишньому Радянському Союзі.

Як повідомляв Укрінформ, 16-18 червня Міхаель Рот побував з першим візитом у Києві, де зустрівся з українськими політиками і взяв участь у Київському марші рівності.

Фото: Телеграф

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-