Без закону про нацбезпеку важко говорити про вступ України в НАТО - Лінкявічюс

Без закону про нацбезпеку важко говорити про вступ України в НАТО - Лінкявічюс

Укрінформ
Ухвалення закон про нацбезпеку стане важливим кроком у наближенні євроатлантичної перспективи України, оскільки свідчитиме про вибір стандартів НАТО.

Про це заявив у ефірі "112 каналу" міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.

"Звісно, якщо немає такого закону, якщо немає стандартів, то важко говорити взагалі про якусь перспективу (членства в НАТО. - Ред.). Ми теж чекаємо, як цей закон буде голосуватися у Раді, я сподіваюсь, що його ухвалять, оскільки це дуже важливо. Ми всі дуже щиро бажаємо, щоб Україна наблизилася до НАТО так близько, наскільки хоче сама", - сказав Лінкявічюс.

У цьому контексті він згадав саміт НАТО 2008 року, де йшлося про те, що Україна і Грузія будуть членами НАТО.

"Ми повинні повернутися до цього формулювання і до суті того, що там було сказано, у всіх діях", - переконаний глава МЗС Литви.

Читайте також: Формат участі України у саміті НАТО ще обговорюється — Клімкін

Він заявив, що Литва сприятиме Україні на шляху до її членства в Альянсі, але багато що залежить від нашої країни.

"Вибір дотримувати стандартів НАТО дуже важливий аргумент у цьому напрямку. Він, звісно ж, не віддаляє, а наближає до євроатлатичного шляху", - резюмував Лінкявічюс.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс перебуває в Україні з робочим візитом, у рамках якого планує відвідати Луганську область для ознайомлення з актуальною безпековою ситуацію в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-