Парубій відкрив ранкову Раду, в залі 291 депутат

Парубій відкрив ранкову Раду, в залі 291 депутат

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав Парубій.

У залі зареєструвався 291 народних депутатів.

Як повідомлялося, Верховна Рада 21 червня продовжить розгляд поправок до президентського законопроекту №8068 "Про національну безпеку", підготовленого до другого читання. Продовження розгляду законопроекту про нацбезпеку депутати розпочнуть зі 197 поправки. Всього за час підготовки проекту до другого читання їх надійшло 427.

Загалом цей законопроект передбачає скасування трьох законів "Про основи національної безпеки України", "Про демократичний цивільний контроль над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави" та "Про організацію оборонного планування".

Водночас документ започатковує реформу силових відомств відповідно до стандартів НАТО. Так, через півроку після його ухвалення в цілому має бути розроблений і поданий до парламенту новий законопроект – "Про службу безпеки України".

Після розгляду законопроекту про нацбезпеку Рада планує включити до порядку денного та ухвалити в цілому два проекти 8497 "Про утворення Вищого антикорупційного суду" та 7441 "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з прийняттям Закону України "Про Вищий антикорупційний суд", внесених Президентом України.

Далі народні депутати збираються ухвалити у другому читанні ще один президентський законопроект - "Про валюту" (8152).

Після цього - блок питань щодо включення в порядок денний близько 20 законопроектів, серед яких - проект 8265 "Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" та деяких інших законодавчих актів України", внесений Президентом.

Рада також розглядатиме питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата із парламентської групи "Воля народу" Олександра Пономарьова. Разом з тим відповідне подання Генпрокуратури Комітет ВР з питань Регламенту та організації роботи парламенту 7 червня визнав невмотивованим.

Перше читання мають пройти урядовий законопроект 8046 "Про внесення змін до пункту з розділу ХІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про освіту" щодо уточнення деяких положень" та альтернативний до нього депутатський 8046-2.

Читайте також: Парубій розраховує, що завтра Рада ухвалить закон про нацбезпеку

Пленарного четверга у другому читанні депутати мають намір розглянути, зокрема, законопроекти 3131 "Про внесення зміни до статті 11 Закону України "Про управління об'єктами державної власності" щодо впорядкування процедури відчуження суб'єктами господарювання державного сектору економіки житла своїм працівникам", 6229 "Про забезпечення прозорості у видобувних галузях" та 5435 "Про правовий статус осіб, зниклих безвісти".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-