Іноземні інструктори підготували тисячі українських військових - Генштаб

Іноземні інструктори підготували тисячі українських військових - Генштаб

Укрінформ
Американські інструктори підготували в Україні 11 батальйонів, а інструктори Канади та Британії ще шість та вісім тисяч українських військовослужбовців відповідно.

Про це повідомив представник Генерального штабу Збройних сил України Геннадій Коваленко під час брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У рамках цього комітету (Багатонаціонального об'єднаного координаційного комітету з питань військового співробітництва та оборонного реформування - ред.) здійснюється курсова підготовка. Курсова підготовка, головним чином батальйонна, здійснюється на Міжнародному центрі миротворчості і безпеки у Яворові. Крім того, курсова підготовка здійснюється канадськими інструкторами в рамках операції UNIFIER та британськими інструкторами - в рамках операції Orbital. Американцями підготовлено 11 батальйонів, канадцями підготовлено більше 6 тис. військовослужбовців, британцями - близько 8 тис. військовослужбовців», - сказав він.

Представник Генштабу зазначив, що в Україні потрібно створити національні центри підготовки підрозділів: «Кінцева мета мати своїх власних інструкторів, які б проводили підготовку за стандартами НАТО».

Водночас Коваленко повідомив, що в планах - перехід у підготовці з рівня батальйону до рівня бригади: «Сьогодні зранку вже мав зустріч з британцями, вони пропонують підготовку не батальйонів і, скажімо так, тактичної ланки, а підготовку офіцерів об'єднаних командувань, об'єднаного оперативного штабу, генерального штабу. Тобто, здійснюється перехід від тактичного рівня на оперативний, і навіть стратегічний рівень».

Читайте також: Канада має підтримувати Україну на шляху до НАТО - парламентський звіт

Представник Генштабу також повідомив, що наразі, окрім співпраці з США, активно опрацьовуються з Канадою та Великою Британією питання перспектив військово-технічного співробітництва та отримання матеріально-технічної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-