Ворогів у Держбюро буде дуже багато - Труба

Ворогів у Держбюро буде дуже багато - Труба

Укрінформ
Новостворене Державне бюро розслідувань (ДБР) з початком своєї діяльності матиме багато ворогів. Відтак, для забезпечення незалежності нового правоохоронного органу необхідна підтримка громадянського суспільства та міжнародних партнерів. 

Про це заявив журналістам у Брюсселі директор ДБР Роман Труба, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Одна з цілей, які переслідує ДБР, - це залишитися незалежним органом. Ми розуміємо, що для цього буде потрібна підтримка громадського суспільства, а також підтримка міжнародних партнерів», - розповів директор ДБР про мету свого першого візиту до Брюсселя.

Труба нагадав, що в ДБР поставили амбітні плани розпочати роботу нового правоохоронного органу вже у вересні.

«Це надто короткий період часу для створення і початку роботи правоохоронного органу. Аналогів в Європі не було... Перед нами дуже великі ризики. Тому для нас важливо взяти на першому етапі найкращі методики створення правоохоронних органів від міжнародних партнерів», - сказав директор ДБР.

Труба зазначив, що у майбутньому для налагодження міжнародної співпраці ДБР планує домовлятися про співпрацю з правоохоронними органами інших країн та міжнародними організаціями.

При цьому він зауважив, що не відчуває в Україні політичної підтримки у процесі створення цього нового правоохоронного органу.

Читайте також: У конкурсній комісії вважають, що запуск ДБР можливий до кінця року

«Ворогів у Державного бюро буде дуже багато. Адже та категорія, які ми розслідуємо, - це не лише високопосадовці, але й працівники усіх правоохоронних органів. Тому, зрозуміло, що підтримки від них нам не слід очікувати», - зауважив Труба.

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань - це правоохоронний орган, який розслідуватиме злочини, скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями, за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро. ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового слідства від прокуратури. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-