Рада тричі провалила рейтингове голосування за

Рада тричі провалила рейтингове голосування за "антикорупційний" законопроект

Укрінформ
Голова ВР у четвер запропонує депутатам включити до порядку денного сесії законопроект № 8497 "Про утворення Вищого антикорупційного суду". 

А одразу після цього й поставити його на голосування.  Про це спікер сказав під час вечірнього пленарного засідання парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"У четвер після питання про національну безпеку та оборону (розгляду закону "Про національну безпеку України" - ред.) я запропоную включити в порядок денний сесії законопроект про утворення Вищого антикорупційного суду для прийняття рішення", - сказав Парубій. 

Перед цим голова ВР тричі ставив на рейтингове голосування питання про включення законопроекту до порядку денного, однак необхідної підтримки у залі отримано не було. 

Читайте також: Париж привітав ухвалення в Україні закону про Антикорупційний суд

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 19 червня вніс до Ради як невідкладний законопроект про утворення Вищого антикорупційного суду. Мета проекту закону - виконання вимог Конституції, законів "Про Вищий антикорупційний суд" та "Про судоустрій і статус суддів" для започаткування діяльності Вищого антикорупційного суду.

Парламент 7 червня ухвалив закон "Про Вищий антикорупційний суд". 11 червня він був підписаний Президентом і набув чинності 14 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-