Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Денісову не допустили до жодного українця. В цьому – вся сучасна політична Росія

Денісову не допустили до жодного українця. В цьому – вся сучасна політична Росія

Блоги
Укрінформ
В цій історії – вся сучасна політична Росія. Брехня, приниження, недопуск, жорстокість, відсутність прав людини

І президент, і я перебуваємо на постійному телефонному контакті з обмудсвумен Людмилою Денісовою, яка зараз в РФ бореться за доступ до українських політв‘язнів.

Щойно отримала інформацію, що Людмилі не дали побачення в Лефортово, де утримують Романа Сущенка й інших українців. Її запит на відвідання і відповідні документи відправили на розгляд у федеральне управління виконання покарань, хоча це питання мав розглянути і вирішити начальник тюрми. Більше того, в Л.Денісової було рішення суду на побачення з Сущенком, вона з 9 ранку була в Лефортово. Й о 15 годині їй відмовили в доступі, а документи переслали знову в суд і в федеральне управління виконання покарань.

Отже, попри домовленості на найвищому рівні, Л.Денісова, яка вже 5 днів перебуває в РФ, не допущена до жодного українця: ані до О.Сенцова, ані до М.Карпюка, ані до Р.Сущенка. Приховування правди про бранців, недопуск до них – скорше за все, свідчить про погіршення стану здоров‘я українців, психологічного тиску на них.

Сьогодні має відбутися зустріч Л.Денісової з її російською візаві Т.Москальковою. Українська обмудсвумен поставить питання недотримання російською сторону домовленостей президентів про доступ уповноважених до затриманих. 

Початок зустрічі з Омбудсменом РФ Тетяною Москальковою
Початок зустрічі з Омбудсменом РФ Тетяною Москальковою

В цій історії – вся сучасна політична Росія. Брехня, приниження, недопуск, жорстокість, відсутність прав людини.

Ірина Геращенко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-