Розпочалася зустріч Денісової з російським омбудсменом

Розпочалася зустріч Денісової з російським омбудсменом

Укрінформ
У Москві проходить зустріч уповноваженого ВР України з прав людини Людмили Денісової з уповноваженим РФ з прав людини Тетяною Москальковою.

Про це повідомила Денісова на сторінці у Facebook.

"Почалась зустріч із омбудсменом РФ Тетяною Москальковою", - написала вона.

Як повідомлялося, раніше Денісовій не дозволили відвідати ув'язненого кореспондента Укрінформу Романа Сущенка попри дозвіл Москміськсуду.

15 червня Людмила Денісова спробувала відвідати українського політв'язня Олега Сенцова у місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ). Однак керівництво колонії, де утримується Сенцов, без пояснення причин категорично відмовило Денісовій у відвіданні ув'язненого та наданні інформації щодо стану його здоров'я.

Читайте також: Не пустили до Сущенка: Денісова розказала, як у Москві відмахуються папірцями

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова 14 червня заявила, що уповноважені з прав людини Росії і України розраховують відвідати по 34 ув'язнених на територіях обох країн.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка протиправно затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Йому висунули обвинувачення у "шпигунстві". 4 червня Мосміськсуд засудив Сущенка до 12 років ув'язнення.

Раніше з вимогами до російської влади звільнити Сущенка виступили Міжнародна і Європейська федерації журналістів (IFJ - EFJ), Репортери без кордонів, Рада Європейського альянсу інформаційних агентств і ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-