МЗС України прокоментувало підписання угоди між Македонією та Грецією

МЗС України прокоментувало підписання угоди між Македонією та Грецією

Укрінформ
Підписання історичного Договору між Республікою Македонія і Грецією відкриває нову еру у двосторонніх відносинах і сприятиме зміцненню безпеки у Європі.

Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ України, поширеному його прес-службою.

"Міністерство закордонних справ України вітає підписання історичного Договору між Республікою Македонія і Грецькою Республікою щодо вирішення македонсько-грецького спору стосовно назви Македонії та македонсько-грецького стратегічного партнерства. Це важливе рішення відкриває нову еру у двосторонніх відносинах", - йдеться у коментарі.

У МЗС переконані, що підписання цього документа сприятиме зміцненню безпеки, створенню клімату взаємної довіри і партнерства не тільки в Балканському регіоні, а й на всьому Європейському континенті.

Як відзначили у зовнішньополітичному відомстві, договір є прикладом готовності керівництва Македонії та Греції вирішувати важливі питання цивілізованим шляхом, у відповідності до європейських цінностей та підходів.

"Зміцнення грецько-македонських відносин є важливим для України, враховуючи традиційно дружні відносини нашої держави з Македонією та Грецією, а також спільні зовнішньополітичні пріоритети наших двох держав – європейську та євроатлантичну інтеграцію", - наголосили у МЗС.

Читайте також: Генсек ООН закликає ратифікувати угоду про нову назву Македонії

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ Греції та Македонії 17 червня 2018 року підписали угоду про перейменування останньої на Республіку Північна Македонія. Утім, підписана угода все ще потребує ратифікації в обох парламентах, а також схвалення на референдумі у Македонії.

Підписання цієї угоди, як очікується, відкриває для Македонії перспективу вступу до ЄС та НАТО.

Спір між двома країнами триває з 1991 року, коли Македонія проголосила незалежність і взяла собі назву Республіка Македонія. Водночас таку саму назву має регіон Греції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-