МЗС занепокоєні великим переміщенням військової техніки РФ у Придністров’ї

МЗС занепокоєні великим переміщенням військової техніки РФ у Придністров’ї

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України стурбоване несанкціонованим пересуванням російської військової техніки і озброєння у Придністровському районі Республіки Молдова і наполягає на необхідності повного виведення військ РФ з території країни.

Про це йдеться в коментарі МЗС.

"Міністерство закордонних справ України висловлює стурбованість діями Російської Федерації щодо порушення режиму Зони безпеки придністровського конфлікту, зокрема несанкціонованим переміщенням 14 червня 2018 року військової техніки та озброєння Оперативної групи російських військ у Придністровському регіоні Республіки Молдова в супроводі "правоохоронних органів" невизнаного утворення", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: В ООН обговорять резолюцію про виведення російських військ з Придністров'я

На переконання українського МЗС, невиконання російською стороною взятих на себе зобов'язань підриває довіру між учасниками переговорного процесу та створює атмосферу напруженості в регіональному вимірі.

У цьому контексті МЗС наголошує, що Україна послідовно підтримує позицію уряду Республіки Молдова щодо необхідності повного та безумовного виведення російських військ із території країни відповідно до рішень Стамбульського саміту ОБСЄ 1999 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-