Порошенко обговорив з Юнкером Nord Stream 2 та звільнення політв'язнів

Порошенко обговорив з Юнкером Nord Stream 2 та звільнення політв'язнів

Укрінформ
Президент Петро Порошенко обговорив з президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером звільнення українських заручників з російських тюрем, підготовку до саміту Україна-ЄС, загрозу "Північного потоку-2" та хід реформ.

Про це йшлося у їхній телефонній розмові, повідомляє прес-служба глави Української держави.

"Петро Порошенко та Жан-Клод Юнкер наголосили на нагальній необхідності якомога швидшого звільнення Кремлем українських політичних в’язнів", - йдеться в повідомленні.

Також під час розмови лідери обговорили підготовку до ювілейного ХХ саміту Україна – Європейський Союз 9 липня у Брюсселі.

Зазначається, що президент Єврокомісії привітав українських громадян з першою річницею безвізового режиму між Україною та ЄС і "підтвердив готовність Євросоюзу продовжити надавати всебічну підтримку Україні у впровадженні реформ та імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС".

У свою чергу Порошенко відзначив прогрес на шляху імплементації реформ в Україні, у тому числі у сфері антикорупційної політики у контексті початку створення Вищого антикорупційного суду.

Читайте також: Гройсман розповів Туску про амбітний план українських реформ

Крім того, лідери обговорили шляхи забезпечення енергетичної безпеки України та Європейського Союзу у контексті загрози будівництва "Північного потоку-2".

Як повідомлялося, за даним МЗС України, щонайменше 24 українці є політичними в'язнями у РФ, понад 40 - в окупованому Криму. У цьому переліку також журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в Росії засудили до 12 років колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями у "шпигунстві".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-