Клімкін запевняє, що МЗС позбулося радянського духу

Клімкін запевняє, що МЗС позбулося радянського духу

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін переконаний, що новий закон про дипломатичну службу, підписаний Президентом, сприятиме рухові вперед українських дипломатів.

Про це він зазначив, виступаючи на церемонії підписання закону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Цей закон (про дипслужбу - ред.) дає нам можливість іти далі, але, ідучи далі, не будьте байдужими - хто стане, той обов’язково програє, станемо разом - програємо в наступний момент. Маємо іти вперед. Тільки згуртованість і натхнення - саме так має працювати дипломатична служба в часи цієї війни, яку ми переможемо”, - сказав урядовець.

Клімкін подякував Главі держави за створення і підписання нового закону про дипслужбу, а також за “належність до дипломатичної родини, її відчуття”.

Крім того, він висловив вдячність дипломатам за роботу - дні і ночі переговорів, за його словами, іноді досить складних, а також за дружню підтримку.

Водночас міністр запевнив, що хоч будівля МЗС і має вигляд радянського зразка, але радянського духу в ній уже немає, є лише український.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про дипломатичну службу".

Читайте також: Порошенко підписав закон про дипслужбу

Згідно із пояснювальною запискою до закону, основним його завданням є встановлення нових правових та організаційних засад функціонування дипломатичної служби як державної служби особливого характеру, яка полягає в професійній діяльності посадових осіб дипломатичної служби, пов'язаній із реалізацією зовнішньої політики України, захистом її національних інтересів у сфері міжнародних відносин, а також прав та інтересів громадян і юридичних осіб України за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-