На Банковій заявляють, що НАБУ ніколи не просило Філатова пояснити доходи

На Банковій заявляють, що НАБУ ніколи не просило Філатова пояснити доходи

Ексклюзив
Укрінформ
Заступник глави Адміністрації Президента Олексій Філатов жодного разу не отримував від НАБУ запитів для надання пояснень щодо законності джерел його доходів чи підстав набуття активів.

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі Адміністрації Президента.

“Національне антикорупційне бюро України жодного разу не зверталося до О. Філатова за будь-якими поясненнями щодо законності джерел його доходів чи підстав набуття активів. На звернення НАБУ, якщо таке надійде у будь-якій формі, О.Філатов надасть необхідну інформацію з цих питань”, - зазначили в АП.

Також в прес-службі зауважили, що у декларації Філатова, поданій до НАЗК у березні 2018, вказані всі його доходи та активи, які мають зазначатися в документі згідно із законодавством. При цьому в АП підкреслили, що вказана декларація подається Філатовим, як й іншими заступниками глави Адміністрації Президента, добровільно.

Водночас в АП додали, що до призначення на посаду заступника глави Адміністрації Президента Філатов 18 років займався приватною юридичною практикою й доходи, отримані ним до призначення і підтверджені офіційними даними Державної фіскальної служби, “суттєво перевищують сукупну вартість активів, якими він володіє”.

Читайте також: Відзавтра набуває чинності закон про Антикорупційний суд

Раніше в НАБУ повідомили про порушення кримінальної справи стосовно заступника глави Адміністрації Президента за фактом можливого незаконного збагачення. 

Водночас поінформоване джерело уточнило агентству, що фігурантом справи НАБУ є заступник глави АП Олексій Філатов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-