Сироїд про Парламентську асамблею Україна-Польща: Простір для взаємодії дуже великий

Сироїд про Парламентську асамблею Україна-Польща: Простір для взаємодії дуже великий

Укрінформ
Нинішнє засідання Парламентської асамблеї Україна-Польща свідчить, що простір для взаємодії між двома країнами є дуже великим.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу наголосила заступник голови Верховної Ради, співголова Парламентської асамблеї України і Польщі Оксана Сироїд.

"Сьогоднішній захід - це форум тих питань, які є спільними, які нас об'єднують. У багатьох моментах є одностайність, однакове розуміння загрози, пріоритетів та наслідків тих чи інших рішень. Такі заходи надихають, оскільки є усвідомлення, що простір для зміцнення цієї взаємодії є дуже великим, і на цьому треба робити акцент", - зазначила Сироїд.

Вона звернула увагу, що останні роки у взаємовідносинах України і Польщі не були найпростішими, за що вона покладає відповідальність на обидві сторони.

З одного боку, як зауважила Сироїд, польська сторона приймала рішення, які дуже сильно зачіпали інтереси України і українців. "Відтак українці, зокрема й парламентарії, мусили реагувати, і це в якийсь момент навіть ставило під загрозу можливість подальшої взаємодії між парламентами", - сказала заступник голови Верховної Ради.

З іншого боку, як наголосила Сироїд, зовнішня політика України щодо сусідів, передовсім до Польщі, є "слабкою".

Читайте також: Парламентська асамблея України і Польщі закликала РФ звільнити політв'язнів

Як повідомлялося, 12-13 червня у Варшаві та місті Свіноуйсцє відбувається дводенне засідання Парламентської асамблеї Україна-Польща. У перший день роботи асамблеї проведено три робочі сесії, на яких обговорено енергетичну безпеку в регіоні та координацію дій щодо блокування будівництва “Північного потоку-2”; військову співпрацю та поглиблення відносин України з ЄС та НАТО, а також співпрацю у сфері молодіжного обміну.

За результатами першого дня роботи асамблеї ухвалено спільну заяву, в якій, зокрема, парламентарії обох країн засудили російську агресію і закликали Москву звільнити усіх українських політв’язнів.

У середу, 13 червня, депутати відвідають LNG термінал для скрапленого газу в місті Свіноуйсцє на узбережжі Балтійського моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-