Півтора року до фінішу: скільки і чиїх законів прийняла Рада

Півтора року до фінішу: скільки і чиїх законів прийняла Рада

Дослідження
Укрінформ
Авторами 52% із загальної кількості законів, ухвалених Верховною Радою восьмого скликання, є народні депутати.

Про це йдеться у дослідженні ВГО «Громадянська мережа ОПОРА» «Півтора року до фінішу: що зробили депутати за 3,5 року в парламенті», презентованому у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Із загальної кількості законів, прийнятих парламентом восьмого скликання, 52% належить депутатам, 33% ініціював Кабмін і 15 % - Президент. Тому депутати не меншою мірою відповідальні за творення поточної політики та оновлення правового поля, ніж уряд чи Президент», - йдеться у дослідженні.

За даними ОПОРИ, найбільше до ухвалених законопроектів долучилися представники фракцій «Блок Петра Порошенка» (307 документів) та «Народного фронту» (254). Депутати з «Радикальної партії» були причетними до 138 законопроектів, депутати із «Самопомочі» - до 127, депутати з фракції «Батьківщина» - до 121, члени груп «Воля народу» - до 55, «Партії «Відродження» - до 48, депутати з фракції «Опозиційного блоку» - до 40.

Читайте також: ОПОРА заявляє про зниження продуктивності Ради

Керівник проекту «Громадянської мережі ОПОРА» в рамках програми «Рада» Анатолій Бондарчук зазначив, що найбільшими «законоробами» протягом 3,5 року роботи цієї Ради стали Олег Ляшко (258 законів), Віктор Галасюк («Радикальна партія») - 231, Михайло Головко (позафракційний) - 205, Андрій Шинькович (БПП) - 198, Юрій Левченко (позафракційний) - 191, Вадим Івченко («Батьківщина») - 178, Роман Мацола (БПП) - 178, Юрій Бублик (позафракційний) - 177, Іван Крулько («Батьківщина») - 163 та Тетяна Острікова («Самопоміч») - 156. При цьому у дослідженні враховувалися законопроекти, які були підготовлені депутатами індивідуально та у співавторстві.

Утім, на думку аналітиків, велика кількість зареєстрованих законопроектів не є свідченням ефективності депутатської роботи.

«Ініціатори законопроектів нерідко не намагаються навіть шукати підтримки у своїх колег щодо того чи іншого законопроекту», - наголосив Бондарчук.

Він додав, що з огляду на таку кількість ініційованих законопроектів, кожен восьмий немає перспективи бути ухваленим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-