Аваков назвав ксенофобію і антисемітизм інструментами гібридної війни

Аваков назвав ксенофобію і антисемітизм інструментами гібридної війни

Укрінформ
Антисемітські настрої є неприпустимими в сучасній демократичній Україні. 

Про це 12 червня заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час зустрічі з генеральним директором Всесвітнього єврейського конгресу Робертом Сінгером за участю віце-президента Всесвітнього єврейського конгресу Бориса Ложкіна, інформує прес-служба МВС.

«У сучасній демократичній Україні недопустимо, щоб будь-кого дискримінували, залякували або переслідували через належність до іншого віросповідання, нації або культури. Всі такі злочинні прояви отримують принципову і швидку реакцію поліції. Ми тримаємо це питання на контролі», - сказав Аваков.

У свою чергу  Сінгер висловив свої сподівання на те, що МВС не допустить протиправних дій стосовно представників єврейської громади.

Згодом  Аваков написав у Twitter, що МВС і  Всесвітній єврейський конгрес домовились про об’єднання зусиль з протидії ксенофобії і антисемітизму. “Під час робочої зустрічі з Robert Singer домовилися про об’єднання зусиль з протидії ксенофобії і антисемітизму як інструментів гібридної війни. МВС України отримало високу оцінку з боку WJC щодо реагування на антисемітські ексцеси в країні”, - написав Аваков.

Читайте також: Українського консула в Гамбурзі звільнили через антисемітські заяви

Всесвітній єврейський конгрес (World Jewish Congress) - міжнародна федерація єврейських громад, заснована у Женеві у 1936 році у відповідь на посилення нацизму та антисемітизму в Європі. Серед основних пріоритетів діяльності: боротьба з делегітимізацією Ізраїлю, підтримка мирного процесу на Близькому Сході, вшанування жертв Голокосту, боротьба з антисемітизмом, діалог з іншими релігіями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-