Жодне рішення в Раді не пройде без підтримки опозиції - Парубій

Жодне рішення в Раді не пройде без підтримки опозиції - Парубій

Укрінформ
Жодне політичне рішення у Верховній Раді України не може бути прийняте без підтримки і згоди опозиційних парламентських фракцій.

Про це Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив під час панелі "Політичний діалог і побудова консенсусу" в рамках ІІ Міжпарламентської конференції на тему «Грузія, Молдова і Україна: посилення міжпарламентського компоненту регіонального та безпекового співробітництва та розвиток взаємодії з ЄС та НАТО», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після Майдану ми отримали унікальний шанс мати тотальну переважаючу більшість у парламенті сил проєвропейських і проукраїнських. І це нам дало нову якість, нову можливість - пошуку консенсусу в тих умовах, коли одні з політичних проєвропейських сил знаходяться в коаліції, а інші - в опозиції. Такого ще не було в історії українського парламенту. Завжди була опозиція проросійська, а коаліція - проєвропейська, або навпаки. І це нам дало унікальний шанс для розвитку українського парламентаризму і, власне, розвитку консенсусу. І, мені здається, що український парламент максимально цією можливістю користується. Ні для кого не буде секретом, що у  парламенті коаліція має критичну кількість голосів для прийняття рішення. Тобто фактично жодне рішення в українському парламенті не може бути прийняте без згоди хоча однієї з фракцій опозиції, без підтримки опозиційних фракцій", - сказав Парубій.

При цьому він уточнив, що саме ця особливість є шансом українського парламенту в пошуку консенсусу щодо кожного з питань, які розглядаються в Раді.

Читайте також: Закон про нацбезпеку: Парубій назвав імовірну дату голосування

"Майже кожен законодавчий акт, який виноситься на розгляд українського парламенту, має знайти свою конфігурацію поміж парламентських фракцій", - пояснив спікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-