Парубій у США запропонує створити центр протидії гібридним загрозам РФ

Парубій у США запропонує створити центр протидії гібридним загрозам РФ

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час візиту до Вашингтона планує порушити питання створення регіонального центру щодо протидії гібридним загрозам, які виникають внаслідок агресії Російської Федерації.

Про це спікер заявив під час панелі "Протистояння новим безпековим викликам"  в рамках ІІ Міжпарламентської конференції "Грузія, Молдова і Україна: посилення міжпарламентського компоненту регіонального та безпекового співробітництва та розвиток взаємодії з ЄС та НАТО", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одна з тем, які я планую порушити у Вашингтоні під час розмови з нашими партнерами, - це створення регіонального центру, який би розробляв концепцію та відповідав на виклики, гібридні загрози, які сьогодні є і перед Україною, і перед нашим регіоном", - сказав спікер.

За його словами, цей центр вироблятиме спільні універсальні відповіді на виклики, які постали перед усім цивілізованим світом.

"Координація та солідарність є ключовими питаннями, які сьогодні повинні бути відповіддю на російську агресію. Ми повинні бути солідарними щодо звільнення українських заручників, які сьогодні перебувають і на окупованих територіях, і в Росії.  Для України надзвичайно важливо, щоб була міжнародна солідарність щодо позиції звільнення українських політв'язнів", - додав Парубій.

Читайте також: Парубій зібрався до Вашингтона - хоче обговорити Nord Stream 2

При цьому він нагадав, що 7 червня Верховна Рада ухвалила постанову, в якій звертається до світу у зв'язку з протиправним вироком суду Москви у справі незаконно утримуваного в РФ Романа Сущенка та вимагає скасувати вирок та звільнити кореспондента Укрінформу.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій наприкінці червня відвідає з офіційний візитом Вашингтон, де зустрінеться зі спікером Палати представників Конгресу США Полом Раяном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-