Президент переконаний, що Антикорупційний суд вдасться створити цьогоріч

Президент переконаний, що Антикорупційний суд вдасться створити цьогоріч

Оновлено
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко переконаний, що створити Антикорупційний суд уже цього року цілком можливо.

Про це він сказав, виступаючи перед студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що це реально (створити антикорупційний суд - ред.). Вважаю, що це є надзвичайно важлива складова реформ", - зазначив Порошенко.

Він нагадав, що думки з цього приводу багатьох експертів та політиків були песимістичними, і було багато сумнівів стосовно того, що суд вдасться створити до кінця поточного року.

Зі свого боку глава держави обіцяє не затягувати з підписанням закону. "Упевнений в тому, що як тільки буде поданий мені закон, найближчим часом він буде підписаний, будуть прийняті Верховною Радою ще два законопроекти, які забезпечують функціонування в тому числі процесуального зазначеного суду", - сказав Президент.

При цьому він не виключає, що формування Антикорупційного суду відбудеться у два етапи: "Написано, що він може бути з будь-якої кількості суддів, але не менше, ніж із 35 осіб. Для того, щоб почати, я впевнений, що Вища кваліфікаційна комісія суддів і Вища рада правосуддя запустить суд, як тільки буде сформовано 35 осіб".

Водночас на запитання студента про те, чи зможуть випускники вишів стати антикорупційними суддями, Порошенко зазначив, що є певні кваліфікаційні вимоги, яким студенти ще просто не можуть відповідати.

Читайте також: Парубій сказав, що саме буде "фільтром" від хабарників в Антикорупційному суді

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон "Про Вищий антикорупційний суд" і визначила засади організації та діяльності Вищого антикорупційного суду (ВАС) як вищого спеціалізованого суду в системі судоустрою, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їхньої діяльності, а також особливості проведення конкурсу на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

Відповідний законопроект №7440 підтримали 317 депутатів за мінімально необхідних 226.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-