Бреше або

Бреше або "не пам'ятає" - прокурор оцінив допит екс-охоронця Януковича

Укрінформ
Оболонський райсуд Києва оголосив перерву в розгляді справи про державну зраду екс-президента Віктора Януковича до 21 червня.

Про це заявив суддя Владислав Дев'ятко в ході засідання у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У свою чергу прокурор Руслан Кравченко, коментуючи сьогоднішні свідчення екс-начальника штабу охорони Януковича Володимира Павленка, зазначив, що цей свідок захисту у своїх показах був "нещирим".

Читайте також: Екс-охоронець Януковича стверджує, що на Майдані хотіли підірвати бензовоз

"Ми вважаємо, що в своїх показах свідок нещирий. Він плутається або не пам'ятає, або просто бреше, на нашу думку. Дуже багато його показань не збігаються з показами інших свідків, тому ми уточнюємо всі деталі", - сказав Кравченко.

Раніше під час допиту Павленко заявив про нібито факти щодо підготовки теракту на Майдані, команди "стріляти на ураження" по кортежу Януковича біля Мелітополя та підготовці "штурму Межигір'я". Водночас свідок відмовився повідомляти імена джерел цієї інформації на запитання суду.

Суддя Дев'ятко зазначив, що суд врахує цю відмову Павленка відповідати на ці питання.

Як повідомлялося, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

Читайте також: Колишній охоронець заявив, що Януковича у Харкові планували "спалити живцем"

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-