Антикорупційний суд: до зали ВР повертають частину поправок

Антикорупційний суд: до зали ВР повертають частину поправок

Укрінформ
Верховна Рада продовжує роботу після перерви, відведеної для аналізу Комітетом з питань правової політики та правосуддя поправок до законопроекту "Про Вищий антикорупційний суд".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Час, відведений для перерви, вичерпано... Зараз роздруковується рішення комітету - до яких поправок комітет пропонує повернутись - воно буде роздано в залі, з ними депутати зможуть ознайомитись, коли буде йти обговорення", - сказав голова ВР Андрій Парубій.

 При цьому спікер надав по одній хвилині головам фракцій для обміну думками щодо законопроекту перед голосуванням.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у четвер розгляне у другому читанні президентський законопроект "Про Вищий антикорупційний суд" та призначення кандидатури від парламенту до складу комісії зовнішнього контролю з незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України.

Читайте також: Антикорупційний суд: комітет ВР остаточно погодив проект до другого читання

Раніше голова ВР Андрій Парубій прогнозував ухвалення парламентом закону у четвер.

4 червня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що піде у відставку, якщо парламент не ухвалить остаточного рішення про створення антикорупційного суду.

У першому читанні ВР ухвалила законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд" 1 березня. Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що законопроект порушує зобов'язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-