Антикорупційний суд: комітет ВР остаточно погодив проект до другого читання

Антикорупційний суд: комітет ВР остаточно погодив проект до другого читання

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя остаточно погодив текст законопроекту №7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

За відповідне рішення проголосувало 12 з 22 присутніх на засіданні членів комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перед остаточним голосуванням голова комітету Руслан Князевич запропонував внести зміни у положення щодо процедури добору кандидатів у антикорупційні судді.

Водночас члени встановили, що у разі якщо на спільному засіданні ВККС кандидат не отримає підтримку 3-х представників громадської ради міжнародних експертів, то він автоматично припиняє участь у конкурсі.

Читайте також: "Народний фронт" одностайно підтримує законопроект про Антикорупційний суд

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 1 березня ухвалила у першому читанні президентський законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що законопроект порушує зобов'язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії.

До другого читання депутати внесли 1974 поправки до законопроекту про антикорупційний суд. Наразі триває їхній розгляд, серед правок - про повноваження міжнародних експертів при призначенні суддів Антикорупційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-