Президентські вибори: 20% українців ще не вирішили, за кого голосувати

Президентські вибори: 20% українців ще не вирішили, за кого голосувати

Опитування
Укрінформ
В Україні 20,1% українців ще не визначились за кого голосувати на президентських виборах.

Такі дані оприлюднив доктор соціологічних наук, професор, виконавчий директор Центру соціальних і маркетингових досліджень SOCIS Олександр Стегній під час презентації дослідження в Укрінформі.

За даними дослідження, відповідаючи на запитання "Кого б ви обрали, якби президентські вибори відбувались найближчої неділі?", 20,1% опитаних обрали варіант "не знаю" та "відмова відповіді".

Крім того, 14,4% опитаних заявили, що не брали б участі у виборах.

У цьому контексті Стегній наголосив, що до сучасних рейтингів потрібно ставитись прискіпливо, зважаючи на значну кількість людей, які ще не визначились за кого голосуватимуть.

"До вимірювання рейтингів ставлюсь прискіпливо, бо питома вага людей ще не знають... Орієнтовно з жовтня почнеться активна передвиборча боротьба і гра компроматів. І тоді опитування стануть більш актуальними. Зараз це просто уявлення", - сказав він.

Читайте також: Явних лідерів майбутніх президентських виборів поки немає

Також, згідно з даними Socic, 8,9% опитаних проголосували би за Юлію Тимошенко, 7,9% за Петра Порошенка, 7,7% за Анатолія Гриценка, якби вибори відбувалися найближчої неділі.

Терміни проведення дослідження - 19-25 квітня 2018 року. Метод збору первинної соціологічної інформації - стандартизоване інтерв'ю face-to-face за місцем постійного проживання респондентів. Опитування проводилося за вибіркою, яка репрезентує доросле населення України в цілому, за такими ознаками - стать, вік (від 18 років) та тип поселення (місто/село). Загалом було опитано 3000 респондентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-