Парубій оголосив перерву для аналізу “антикорупційної” поправки

Парубій оголосив перерву для аналізу “антикорупційної” поправки

Укрінформ
 Андрій Парубій оголосив перерву в пленарному засіданні парламенту, під час якої відбудеться засідання комітету з питань правової політики та правосуддя, де буде проаналізовано поправки до законопроекту «Про Вищий антикорупційний суд».

Про це спікер заявив під час засідання Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні за результатами переговорів ми знайшли формулу (щодо повноважень громадської ради міжнародних експертів у відборі суддів - ред.), яка відповідає рекомендаціям Венеціанської комісії. Зараз для аналізу поправок необхідно, щоб комітет провів своє засідання, і ми змогли вийти на прозоре узгоджене рішення. Я хочу наголосити, що всі рішення, які стосуються боротьби з корупцією, приймаються тут у цьому залі, бо Верховна Рада є центром прийняття рішень у державі. Я впевнений, що цього разу ми теж пройдемо це випробування, і ми тут разом будемо приймати рішення (щодо ухвалення закону «Про Вищий антикорупційний суд - ред.), яке, впевнений, буде позитивним. Отже, нам  необхідний час для засідання комітету, дві фракції парламенту - БПП і «Народний фронт» - подали заяви на перерву. Отже, ми маємо півгодини, за яких я порошу всіх членів комітету з питань правосуддя зібратися на засідання у конференц-залі", - сказав Парубій.

Водночас він запросив голів фракцій на переговори до себе у кабінет і зазначив, що о 12:30 Рада має вийти на голосування по закону «Про Вищий антикорупційний суд».

Як повідомляло агентство, Верховна Рада у четвер розгляне у другому читанні президентський законопроект "Про Вищий антикорупційний суд" та призначення кандидатури від парламенту до складу комісії зовнішнього контролю з незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України.

Читайте також: Порошенко виступає в Раді перед голосуванням за Антикорупційний суд

Раніше голова ВР Андрій Парубій прогнозував ухвалення парламентом закону у четвер.

4 червня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що піде у відставку, якщо парламент не ухвалить остаточного рішення про створення антикорупційного суду.

У першому читанні ВР ухвалила законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд" 1 березня. Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що законопроект порушує зобов'язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-