Порошенко скоординував із Трюдо позиції напередодні саміту G7

Порошенко скоординував із Трюдо позиції напередодні саміту G7

Укрінформ
Президент Петро Порошенко обговорив із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо ситуацію на Донбасі та подальшу консолідацію підтримки України напередодні саміту країн “Великої сімки” у канадському Шарлевуа.

Про це йшлося під час телефонної розмови лідерів, повідомляє прес-служба Глави Української держави.

“Президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо скоординували позиції напередодні саміту "Великої сімки", який відбудеться 8-9 червня 2018 року в канадському Шарлевуа”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Президент висловив вдячність Джастіну Трюдо за особливу увагу, яка приділяється Україні під час канадського головування у G7.

Глава держави також поінформував Прем’єр-міністра Канади про розвиток ситуації на Донбасі та тривалі порушення Росією Мінських домовленостей, а також провокування Москвою напруги на Азовському морі.

Крім того, було обговорено подальшу консолідацію підтримки України на рівні “Великої сімки” як у питанні відновлення територіальної цілісності та посилення політики санкцій у зв’язку із  російською агресією, що триває, так і в питанні підтримки реформаторських зусиль Президента України.

Під час розмови також було відзначено важливість розгортання миротворчих сил під егідою ООН для врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте також: G7 закликає урахувати позиції МВФ у законі про Антикорупційний суд

Сторони наголосили й на необхідності здійснення подальшого тиску на Росію для звільнення всіх незаконно утримуваних українських політв'язнів.

Як поінформували в АП, лідери двох країн привітали започаткування з 6 червня прямого авіасполучення між Києвом та Торонто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-