Четверо депутатів пішли із засідання антикорупційного комітету

Четверо депутатів пішли із засідання антикорупційного комітету

Укрінформ
Четверо депутатів пішли з засідання комітету через те, що кандидатів у аудитори НАБУ допустили до співбесід без обговорення.

Про це журналістам заявив Добродомов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Народні депутати Дмитро Добродомов, Володимир Парасюк, Сергій Лещенко та Єгор Соболєв пішли з засідання комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції через те, що комітет допустив до співбесід п'ятьох кандидатів на посаду аудитора НАБУ без ухвалення відповідного рішення.

"Згідно з положенням і за результатом вивчення поданих документів комітет визначає кандидатів, які допускаються до участі у другому етапі кваліфікаційного відбору. Такого рішення не було. Що зараз роблять кандидати, хто їх запрошував сюди до обговорення?" - заявив Добродомов.

Він пояснив, що під час сьогоднішнього засідання комітету мали бути визначені дати проведення співбесід.

При цьому Добродомов не виключає, що комітет, провівши співбесіди, може винести 7 червня це питання на обговорення в парламенті.

Відсутність на засіданні чотирьох депутатів не впливає на кворум - на ньому присутні 13 членів комітету з 24-ох.

Читайте також: Закон про Антикорупційний суд чекатиме до четверга - Рада закрилася

Як повідомляв Укрінформ, заплановане на 23 травня засідання Комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції не відбулося через відсутність кворуму.

Верховна Рада втретє проводить конкурс на представника у члени комісії незалежної зовнішньої оцінки (аудиту) діяльності НАБУ. Від парламенту на новий конкурс подали документи п'ять кандидатів. Серед них - два пенсіонери, правозахисник, адвокат з Ізраїлю та колишній прокурор США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-