Турчинов побажав журналістам мудрості, мужності й оптимізму

Турчинов побажав журналістам мудрості, мужності й оптимізму

Укрінформ
Секретар РНБО Олександр Турчинов привітав журналістську спільноту з професійним святом і побажав представникам четвертої влади мудрості, мужності, оптимізму.

Привітання Турчинова оприлюднене на його персональному сайті.

"Журналістика – це не просто професія, це спосіб життя. Відповідальність, неупередженість та об’єктивність, - ось три засадничих принципи професіонала-журналіста. Ви - четверта влада, яка не тільки фіксує глобальні історичні зміни, що відбуваються в країні, але й безпосередньо впливає на них", - наголосив Турчинов. 

Він додав, що поряд з військовими журналісти словом захищають країну на фронтах гібридної війни – розповідають правду про події в Україні і світі, підвищують бойовий дух воїнів, протистоять брехливій кремлівській пропаганді та інформаційній агресії.

Секретар РНБО побажав журналістській спільноті "мудрості, мужності, оптимізму, натхнення і здійснення творчих задумів".

Читайте також: Сьогодні в Україні відзначають День журналіста

Як повідомлялося, 6 червня в Україні відзначають День журналіста, це професійне свято встановлене згідно з Указом Президента від 25 травня 1994 року. 6 червня 1992 року Спілка журналістів України була прийнята до Міжнародної федерації журналістів, яка є найбільшою в світі організацією професійних працівників ЗМІ.

Через те, що преса стала впливовим соціальним інструментом її стали називати четвертою владою (Fourth Estate - «четвертий стан»). Цей вислів, який згодом став терміном, приписують філософам 18-19 століть Томасу Карлейлю і Жан-Жаку Руссо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-