У Відні Путіну довелося говорити про Україну

У Відні Путіну довелося говорити про Україну

Укрінформ
Під час робочого візиту президента РФ Володимира Путіна до Австрії були обговорені питання санкцій, яких Відень обіцяє дотримуватися згідно з рішенням ЄС, та ситуація з виконанням Мінських угод.

Про це повідомив прем'єр-міністр республіки Себастьян Курц у своєму Twitter.

«Ми сподіваємося і очікуємо, що Росія надасть політичні рішення щодо Сирії та України. У цьому контексті ми також сподіваємося на прогрес у реалізації Мінських угод, що дозволить крок за кроком скасовувати санкції», - написав Курц.

Читайте також: РФ “вкидає” сотні мільйонів доларів у КремлеЗМІ, щоб вплинути на світ - Порошенко

Він також запевнив, що Австрія, будучи "переконаним членом ЄС", буде виконувати рішення Євросоюзу в тому, що стосується санкційної політики в єдності з іншими членами співдружності. Відень дотримується думки про можливість поетапного зняття обмежувальних заходів у відповідь на виконання пунктів Мінських угод.

Читайте також: Штайнмаєр назвав «Північний потік-2» приватною ініціативою

Після переговорів з Путіним, прем'єр повідомив про те, що його країна має намір використовувати головування в Раді ЄС у другому півріччі 2018 року для покращення відносин між Євросоюзом і Росією.

«Особливо ми сподіваємося, що будуть позитивні зміни на сході України, завдяки яким, у відповідності до Мінських угод, можна буде крок за кроком знімати санкції», - сказав Курц на спільній прес-конференції.

Читайте також: У Швейцарії заблокували рахунки російського мільярдера Віктора Вексельберга

Путін, як завжди, говорив про те, що від санкцій страждають усі.

У Відні він провів переговори з президентом країни Александром ван дер Белленом. Той також говорив про санкції і констатував, що республіка буде в цьому питанні діятиме в унісон з Європою. При цьому австрійські ЗМІ звертають увагу на те, що в спільній заяві двох глав держав не згадувалися ні Крим, ні Донбас.

Читайте також: У Трампа назвали тиск на РФ одним з головних досягнень його президентства

Візит президента РФ припав на 50-річний ювілей підписання контракту між «Газпромом» і австрійським енергетичним концерном OMV. В рамках перебування Путіна контракт на постачання російського газу в альпійську республіку був продовжений до 2040 року.

Нагадаємо: Відень став єдиною європейською столицею, що прийняла у себе Володимира Путіна навесні 2014 року, після анексії Криму. Також поїздка до Відня стала першим європейським візитом Путіна після його чергової інавгурації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-