США закликали Україну врахувати вимоги МВФ у законі про Антикорупційний суд

США закликали Україну врахувати вимоги МВФ у законі про Антикорупційний суд

Укрінформ
Вашингтон назвав заплановане голосування в Верховній Раді законопроекту про Антикорупційний суд найважливішим кроком у подоланні корупції та закликав повністю врахувати вимоги МВФ у цьому питанні.

Про це йдеться у заяві речниці Державного департаменту США Хізер Науерт, поширеній у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати закликають уряд України провести глибокі, всеосяжні та своєчасні реформи, які відображають вимоги громадян України, висловлені під час Революції гідності: припинення системної корупції, швидке економічне зростання та європейське майбутнє для всіх українців", - зазначається в заяві.

В Держдепі наголосили, що створення дійсно незалежного Антикорупційного суду "є найважливішим, негайним кроком, який може вжити уряд для задоволення цих вимог". Це створить супротив корупції, "яка продовжує загрожувати національній безпеці, процвітанню та демократичному розвитку в Україні".

Офіційний Вашингтон також висловився на підтримку вимог, вказаних у програмі взаємодії України і МВФ. "Ми погоджуємося з МВФ, що будь-яке законодавство, яке запроваджує Антикорупційний суд, повинно передбачати ключову роль Ради міжнародних експертів для забезпечення вибору кваліфікованих суддів", - зауважили в зовнішньополітичному відомстві США.

Читайте також: Україна і ЄС обговорили антикорупційні зусилля напередодні ювілейного саміту

"Ми закликаємо український уряд обговорити відповідні законодавчі пропозиції безпосередньо з МВФ та прийняти законопроект, який відповідатиме вимогам МВФ. Антикорупційний суд повинен виконувати важливу функцію від імені народу України", - наголосили в Держдепартаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-