Депутати розійшлися до завтра, лишилося 270

Депутати розійшлися до завтра, лишилося 270 "антикорупційних" поправок

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив вечірнє пленарне засідання парламенту.

Народні депутати продовжать розгляд поправок до законопроекту про Вищий антикорупційний суд (ВАС) на наступному засіданні у середу, 6 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми розпочнемо нашу роботу завтра із правки 1657-ї. Нам залишилося 270 правок, якщо я не помиляюся. Це значить, що ми цілковито встигаємо завтра пройти. І прошу всіх зацікавлених осіб завтра долучитися до роботи комітету, щоб виробити спільні компромісні позиції, щоб у четвер, коли будемо голосувати, ми виходили не з конфліктів, а з узгоджених позицій, і могли вийти на позитивне рішення щодо закону про Вищий антикорупційний суд. А зараз наш робочий день завершено - вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України оголошую закритим. І завтра о 10:00 запрошую всіх у зал для продовження нашої не простої, але такої потрібної для України роботи", - сказав Парубій.

Читайте також: Антикорупційний суд потрібен не для чергового траншу МВФ - Зубко

Як повідомлялося, раніше голова ВР заявив, що консультації щодо остаточного варіанту положень законопроекту "Про Вищий антикорупційний суд" стосовно вирішальної ролі громадської ради міжнародних експертів при відборі суддів ще тривають.

Він також прогнозує, що парламент зможе ухвалити закон у четвер, 7 червня.

4 червня прем‘єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що піде у відставку, якщо парламент не прийме остаточного рішення про створення ВАС.

Верховна Рада 1 березня ухвалила у першому читанні президентський законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що законопроект порушує зобов'язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії.

В ході підготовки законопроекту до другого читання депутати внесли майже 2 тис. поправок до нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-