Порошенко вважає, що спецоперація з Бабченком була необхідною

Порошенко вважає, що спецоперація з Бабченком була необхідною

Укрінформ
Російські спецслужби через убивство журналіста Аркадія Бабченка хотіли дестабілізувати ситуацію всередині України та показати, що чинна українська влада не може контролювати ситуацію в державі.

Про це заявив Президент Петро Порошенко в інтерв'ю іспанській газеті El Pais.

«Хіба Ви б хотіли, щоб російські спецслужби дійсно вбили цього журналіста? Метою його вбивства було дестабілізувати Україну. Продемонструвати, що українська влада не може контролювати ситуацію у своїй країні. Наша спецслужба розкрила це і показала, що ми боремося проти вбивства», - відповів Порошенко на запитання щодо того, чи справді необхідно було проводити інсценування вбивства Бабченка.

Президент підкреслив, що злочинець був заарештований, і додав, що незабаром буде повідомлено, звідки надходили гроші та накази, а також списки журналістів, які могли стати потенційними жертвами.

Читайте також: Справа Бабченка: СБУ не підтверджує "розстрільний список", що виклали ЗМІ

«Якщо ми хочемо захистити свободу преси, якщо ми хочемо захистити журналістів, ми змушені застосовувати такі методи боротьби. У будь-якому разі цей наказ давав не президент, а спеціальний прокурор. І я підтримую мої спецслужби, якщо вони захищають журналіста, якщо вони рятують життя журналіста», - наголосив глава держави.

Як повідомлялося, 29 травня правоохоронці заявили, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко смертельно поранений на порозі свого дому в Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах, інсценувавши злочин. Під час проведення спецоперації співробітники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства журналіста.

У четвер, 31 травня, Луценко заявив, що слідство завдяки імітації вбивства журналіста Бабченка отримало список із 47 осіб, які могли бути наступними жертвами терористів. За його словами, переважно це - відомі українські та екс-російські журналісти, які, як зазначив Луценко, поінформовані про небезпеку і організовується їхній захист.

Фото: Elpais.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-